top of page

תזונה לגיל המעבר 

 

המלצות תזונתיות לגיל המעבר

 

מזונות מומלצים

לחם ומוצרים מקמח חיטה מלא או כוסמין ,אורז מלא, קטניות וירקות.

מזונות המכילים פיטואסטרוגנים לאיזון מצבי חסר של אסטרוגן - טופו, פולי סויה, בטטות, שיבולת שועל, תירס, חיטה מלאה, שקדים ואגוזים, כרוב וברוקולי. להוסיף לתפריט זרעי פשתן, נבטי חיטה, שומשום מלא, דגים.

יש לצרוך מזונות עשירים בסידן על מנת למנוע אוסטאופורוזיס- אצות, ירקות ירוקים, שומשום מלא, טחינה משומשום מלא, ממרח שקדיה, שקדים קלופים.

בנוסף מומלץ להוסיף מזונות הנותנים לחות לאיזון היובש - בננה, אבוקדו, יוגורט וחלב עיזים, חלב סויה, חיטה מבושלת, שיבולת שועל בדייסה, אורז ושעורה, דבש, מלפפון, תרד, מלון, צנוברים, קוקוס, שומשום שחור, שרימפ, סלרי, סויה שחורה, אניס, מרווה, שומר,  בזיליקום, שמן זרעי ענבים, מש ונבטי מש, דייסה העשויה מאבקת דוחן טחון.

ניתן לצרוך- שמן נר הלילה, ג'ל אלוורה, ספירולינה , ג'לטין (להתייעץ עם מטפל כדי לא לקחת יותר מדי תוספים).

חשוב לשתות מספיק נוזלים ( מים, מרק, מיץ סחוט טרי, חליטות, דייסות).

לאכול מזונות שמחזקים את רמת הדם: ענבים שחורים, פטל, פטל שחור, אוכמניות, מולסה, כבד (אורגני).

 

מזונות שאינם מומלצים

להפחית מזונות שמעלים את החום הפנימי כגון מזון מטוגן, תבלינים חריפים(פלפל שחור וחריף, קינמון), בשר אדום, קפה, אלכוהול, מלח, חומץ, הדרים, שזיפים.

bottom of page